Slik får du mer penger til villmarksturer

Turist i eget land

Det å ville oppleve skog og mark er noe som ligger oss nordmenn nært. Dette er liksom vevd inn i vårt DNA, og det er vår greie å gå på tur og ta med oss nista. Enten det er minusgrader og store mengder snø, eller midt i solsteken, så elsker vi nordmenn å komme oss utenfor døra.

De fleste liker også å gjøre aktiviteter ute i villmarka, slik som for eksempel fisking og jakting. Det er noe helt eget ved det å leve av landet. Men dessverre koster dette ofte en god del penger. Våpen, fiskestenger, og utstyr en bruker i villmarka koster fort mye, og til og med klærne og tursekken kan fort bli dyrt å kjøpe inn.

Men allikevel har de fleste nordmenn egentlig råd til det. Problemet ligger ikke i inntektene våre, men heller nærmere bestemt hvordan vi bruker pengene våre. Kanskje spesielt mye handler det om hvor oppmerksomme vi er på kostnader som tilsynelatende bare går ut av våre konto som en vane!

Analyser dine lånekostnader

Majoriteten av nordmenn som låner penger tar ut et lån basert på summen og renta, noe som i og for seg ikke er noen dum ide. Dessverre mangler de aller fleste en forståelse for at en også må se an kostnadene av lånet i henhold til budsjettet sitt. Ofte sitter nordmenn derfor på mange smålån som er dyre.

Skal du spare nok penger til å ha det mer gøy i villmarka, så er det å refinansiere dyre smålån og kreditter muligens det smarteste grepet du kan ta. Mest sannsynlig betaler du overpris for mindre lån, der du faktisk ganske enkelt kunne eliminert flere tusenlapper i renter årlig ved refinansiering.

Refinansiering betyr ganske enkelt og greit at en samler alle sine smålån og kreditter til ett enkelt stort lån. Hver for seg vil de små lånene ha høye renter. Samler du dem derimot sammen til ett stort lån, så får du bedre rentebetingelser for dette ene lånet enn de andre smålånene hver for seg.

Budsjetter for dine neste lån – Og opplev mer av villmarka

Det er ikke dermed sagt at det å ta opp et lån er en dum ide. Faktisk kan dette være en perfekt ide om du virkelig ønsker deg et gevær, men ikke får den store, fete lønningen før om en måneds tid. Da kan en se på lånet som en mulighet for å få våpenet på forskudd, slik at en kan nyte jakta mens den ennå er i sving.

Viktigere enn å låne mindre er i grunn det å budsjettere skikkelig. Sørg for at du regner ut lånekostnadene dine grundig når du tar opp et lån, slik at du er sikret å kunne være i stand til å betale for deg selv. For de virkelige problemene oppstår når du ikke har nok penger til å nedbetale på lånene.

Dessuten, om du har orden i økonomi, så blir turene i villmarka så mye mer gøy også. Du skal tross alt ut dit for å slappe av, og med en god økonomi kan du bare lene deg tilbake og nyte villmarka!

Written by Villmarksnett