Få lån til å finansiere Norgesturen

I 2020 opplevde noe vi aldri har opplevd før. Covid19 dro på verdensturne, og sørget for at vi fikk prøve oss på langvarig hjemmekontor, og isolasjon fra andre. Enda mer uvanlig var det at muligheten for å reise utenlands ble tatt fra oss. Plutselig var det snakk om strenge restriksjoner, forsikringer som ikke ville dekke og karantene ved hjemkomst.

Alt dette har vært nytt for oss nordmenn som tidligere har kunne reise hvor enn vi ville. Flere positive ting har kommet ut av det, en er at vi har blitt mer interessert å se mer av Norge. Noe annet mange har oppdaget, er at vi faktisk bor i et av verdens vakreste land. Høye snøkledte fjell, dype grønne daler, fjorder man kan speile seg i og tett eventyrskog, er noe vårt land har å by på.

Dessverre kan en ferie i vårt vakre land, bli kostbart. Om du har behov for det, kan et lån hjelpe deg på veien, og gjøre Norgesdrømmen mer realistisk. På nettsiden til sammenligningstjenesten Loanscouter.com, du får en oversikt over de beste tilbyderne. Flere av disse lar bankene konkurrere om deg, noe som kan gi deg en svært god avtale.

Når du tar et lån er det viktig at du kan betale det tilbake. Sett opp et budsjett, og forsikre deg om at du ikke låner mer enn det du har råd til. Om du har planlagt nøye, vil du slippe å lide etter ferien. Om du vet du har råd, kan et lån være en god ide, og noe som hjelper deg å oppnå Norgesferie- drømmen.

Så mye kan du låne

Du kan låne alt mellom 1000 kroner og 500 000. Det vil variere hvor mye hver tilbyder vil la deg låne, men det finnes en viktig regel. Den innebærer at ingen får et lån som er høyere enn fem ganger årsinntekten sin. De vil også se på din økonomiske situasjon som en helhet, i sine vurderinger.

Når du søker om et lån, vil tilbyderen foreta en kredittsjekk av deg. Det er så de kan forsikre seg om at du kan betale tilbake det du låner. De ser også på at du har oppgitt korrekte opplysninger, og om du har lån fra før.

Om de finner ut av opplysningene du har oppgitt ikke stemmer, kan det være at tilbudet du mottar er på en mindre sum enn du håpet på. Et alternativ da er å låne sammen med ektefelle, eller et annet familiemedlem.

Eksempel på lån fra Loanscouter: Lendo: Eff. rente 11,9%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600.

Opplev Nord-Norge

Når finansieringen er på plass, er det på tide å begynne å planlegge Norges-turen. Det finnes mange flotte steder å starte. Mange har lenge drømt om å besøke Nord-Norge, men aldri kommet deg opp dit. Kanskje det er på tide å oppleve nordlyset eller midnattssolen i år?

Hva med Lofoten? Denne øygruppen i Nord-Norge ligger i havet på vestsiden, og er nord for polarsirkelen. Lofoten byr på nydelige sandstrender og regnes for å være et av verdens vakreste øyriker.

Her kan du overnatte i rorbu, og nye utsikten mot spisse fjell som strekker seg mot himmelen. Naturen er intet mindre enn praktfull. Ved vannkanten kan du nyte fisk og sjømat av beste kvalitet, etter en opplevelsesfylt kajakktur.

Om du alltid har lyst å oppleve midnattssolen, må du legge turen i juni eller tidlig i juli. Denne kan være et imponerende skue, og sees best fra nordsiden av Lofoten. Fine steder er Laukvika, Gimsøya, Eggum eller Ramberg. Å se den fra toppen av en fjelltopp vil være enda bedre.

Det magiske nordlyset

Om du har sett aurora polaris, polarlyset på tv, vet du at det er et magisk skue. Det å oppleve det på ekte er på sin side en opplevelse du aldri glemmer. Det er et av naturens mystiske lysshow, hvor himmelen kan vise hele sitt fargespekter.

Om du vil se det glødende lyset, som danser over himmelen, bør du vurdere å besøke Tromsø. Noen av de mest spektakulære nordlys, har blitt observert i Ersfjorden. Dette er rett utenfor Tromsø by, og du kommer deg dit enkelt med bil eller buss.

Sjansen er størst for å se nordlys, mellom september og midten av mars. I denne tiden kan det fort bli kaldt nordpå, så ta med varme og gode klær. Ullundertøy, tykke sokker, boblejakke og utebukse bør stå på pakkelisten. Det samme gjelder varme vintersko.

Det finnes mange fine hoteller i Tromsø, og kun budsjettet setter begrensning for hvor fint dere vil ha det. Det finnes også noen fantastiske restauranter med typisk norsk mat, som fortjener et besøk.

Klar for tur

Om du liker å gå lange turer bør du pakke med deg sko og klær som er egnet for dette. Det å ta med varme klær gjelder også i sommerhalvåret, for temperaturene kan falle mer enn du tror.

Så hva venter du på? Sett opp budsjettet, og gjør deg klar for den fineste ferien du og familien noen gang har vært på – til det vakre nord!

Written by Villmarksnett