Overlevelsestur i villmarka, med barna

Det finnes nesten ikke noe bedre enn å være på tur, midt i villmarka, sammen med hele familien.  Det er derfor ikke uten grunn, at nordmenn flest er oppfostret med en, ut på tur, aldri sur, holdning. Nærhet til naturen er en fantastisk gave du kan gi barna dine, les med her hvis du ønsker inspirasjon til naturopplevelser med de minste. 

Senk ambisjonsnivået 

Når du skal ha barna dine med i naturen, så skal fokuset være at alle sammen skal ha en god opplevelse. Ambisjonen om at man skal bestige den ene eller den annen fjelltopp, skal derfor vente til en annen tur. Hovedfokuset er, at barna med den naturlige nysgjerrigheten de har, inntar naturen og får en spennende sanseopplevelse. Hele familien skal derfor forberede seg på, at dere har god tid. Tid til å pause, tid til å undersøke og tid til bare å være sammen i naturen. Hvis dere har et mål med turen, et spesielt sted dere vil overnatte eller lignende, så kan det være en ide med noen delmål på veien. Her kan man arrangere en liten spørrekonkurranse, plukke bær, eller bygge noe av ting man finner i skogen. Det kan selvfølgelig også være matpause. Pauser er i det hele et viktig nøkkelord, for at turen blir en suksess for alle. 

En natt i naturen 

Det å overnatte med barna i villmarka, er en fantastisk opplevelse, som gir minner for livet. Telt er alltid en god mulighet, spesielt hvis man skal sove ved et fiskevann, da myggen kan bli en utfordring ut på natta. Men det kan også være spennende med hengekøyer, under åpen himmel. Hvis dere har muligheten for det, så kan en kombinasjon være løsningen. Da har man mulighet til å prøve litt av hvert, og samtidig komme i skjul i teltet hvis myggen biter. 

Fisking hører selvfølgelig også til. Barna kan gjerne ha sin egen fiskestang, og selv få ansvar for middagen. Forhåpentlig fanger de en fisk eller to, som man kan steke over bålet. Det er selvfølgelig en god ide med litt ekstra mat i bakhånden, hvis man skulle være så uheldig at fisken holder seg vekk, akkurat denne dagen.  

Utstyr til barna 

For å få det beste ut av overlevelsesturen med barna, så er det nødvendig med utstyr. Man skal selvfølgelig kle seg etter været, men det har de fleste nordmenn jo erfaring med. Et vanntett telt, med myggnetting er helt nødvendig. Kniv og kanskje en øks er godt å ha, og fiskeutstyr er nødvendig for at dere skal få mat. Mange ting kan man kjøpe brukt, det er ikke nødvendig med det nyeste utstyret, for at turen blir en suksess. Hvis du plutselig mangler noe viktig, så har du heldigvis mulighet for å oppta et hurtig SMS- lån. Et SMS- lån er et mindre forbrukslån, som du søker om digitalt. Det er typisk et mindre beløp, og med en kort tilbakebetalingstid. Altså perfekt, hvis du har bruk for en mindre sum, her og nå. Her kan du finne en liste over sms lån.  

Bål hører selvfølgelig med, når man er på overlevelsestur med barna. Hvis noen i familien kan spille gitar, så er en allsang rundt bålet, en god måte å avslutte dagen på. Hvis man er blant de modige, så kan dere kanskje fortelle en spøkelseshistorie rett før sengetid? 

Written by Villmarksnett