Skal du på jakttur? Dette skal du ha med

Den perfekte jaktturen stiller krav til planlegging og oppakking. Her kan du lese om hva du skal huske på når du pakker.

 

Som ved enhver annen reise, så handler det om å ha en sjekkliste som du kan krysse av før du begir deg ut på tur. En ting er tannbørste, tannkrem og andre basale nødvendigheter som du skal ha med i kofferten slik at du ikke behøver å ha unødvendige utlegg på destinasjonen. Noe annet er at jaktturen stiller krav til både koffertens rommelighet, og om du som jeger har kontroll over utstyret ditt.

Den tester en av de kvalitetene som er av aller høyeste betydning for den garvede jegeren: forberedelsen og planleggingens kunst.

 

Bli klar til bilturen

Hvis du skal av sted på jakt i bil, så er det en god idé på både bytte og bil. Derfor er plast og/eller presenning en nødvendighet å ha liggende klar.

Hvis du først har byttet i siktekornet, så er det en skam å plutselig komme i tanke om at du ikke kan ta med byttet hjem igjen, uten at det kommer til å gå ut over interiøret i bilen. Med plast og presenning skåner du både bagasjerommet og det eventuelle byttet du har liggende i bilen.

 

Ikke glem huskelisten

Uansett om du er jeger som går i gang med jakten med gode impulser og fingeren solid plantet på avtrekkeren, eller om du er den metodiske jegeren som alltid er forberedt på ulike scenarier, så skal du huske på å ha en huskeliste.

Med en punktlig plan for hvilke ting som skal pakkes og hvilket utstyr du skal ha med, sørger du for at både rifledeler, kikkert og forskjellige rensedeler dukker opp i oppakningen når du kommer frem. På det tidspunktet er det sjeldent noen angrerett. Jaktutstyr kan være vanskelig å snuse opp i en fart når man er langt hjemmefra.

 

Uten mat og drikke…

Det er ikke alle dager på jaktturen som er like suksessfulle. Og spesielt de jaktturene hvor byttet lar vente på seg kan stille store krav til både jegerens tålmodighet og fysikk. Derfor handler det om å ha tanken helt fyllt opp, i tillegg til å ha muligheten for raskt å tilføre kroppen energi. Derfor skal du sørge for å ha drikkevarer med sukker og/eller koffein tilgjengelig hele tiden.

 

God påkledning

Det er viktig at du blir ett med naturen. Ikke bare skal du være stille, men påkledningen skal også vekke så liten oppmerksomhet som overhodet mulig. Og husk for all del, at den militærgrønne uniformen ikke nødvendigvis passer til vinterjakten.

 

Når du kommer hjem

Noe av det aller beste med å være på jakt, er å komme hjem igjen. Etter å ha ligget på ulendt terreng i flere dager i telt, er det ingenting som å legge seg på sengen under en deilig dundyne. Og selv om man ikke kan ta dundynen med på jakt, så er det allikevel en jegers aller beste venn. Som det også er for alle andre mennesker. Du kan lese om en dundyne test her, slik at du også er godt forberedt når du kommer hjem fra jaktturen.

Written by Villmarksnett