Utskjæringer i elggevir, kunsten som trenger gjennom marg og bein

  1. Da bildet først dukket opp i en av mine sosiale feeder var det som om selve pusten fra villmarka strøk gjennom meg. Tre ulver strakte hals mot månen innrisset i et landskap som bredte seg utover fjøla og takkene i et majestetisk elggevir.  Ble bare sittende og smile. Dette hadde jeg ikke tenkt på før, at et elggevir kan være et sjelfullt utgangspunkt for kreative villmarkskunstnere . Etter litt research  trådde begrepet «Antler carving» frem som et overordnet begrep for denne kunstformen. Jeg så fort at mannen bak kunstverket måtte være blant de ypperste i sitt fag. Det stemte. Godt bortgjemt i utkanten av internett fant jeg mesteren selv, Russiske Dmitry Gorodetsky og hans blog http://carving-studio.com/

Dmitry homepage

 

Nettstedet antlercarver.com gjorde i 2014 et omfattende intervju med Dmitry

Her deler han historien om sitt liv og veien frem til mester innenfor kunsten antler carving. Intervjuet er spekket meg gode bilder og personlige fakta. Her finner du inngående informasjon om teknikker, verktøy og arbeidsmetoder. gull verd for deg som har tenkt å «grave» i geviret på veggen. Du finner hele intervjuet her: The dynamic wildlife of Dmitry Gorodetsky: An interview

Utskjæringer i elggevir

Utskjæringer i elggevir av Dmitry Gorodetsky

 

Utskjæringer i elggevir

Utskjæringer i elggevir av Dmitry Gorodetsky

Kunstverkene hans ligger spredt over hele nettet. For å få en oversikt over hva han har «gravet» ut i løpet av årene anbefaler jeg å gjøre et Google bildesøk på «Dmitry Gorodetsky» Jeg bare lente meg tilbake i stolen og visket frem et «wow» … hundrevis av bilder!

Dmitry google bildesøk

Utrolig nok ligger flere av disse kunstverkene ute for salg på nettet 

Jeg sier utrolig nok fordi det for meg er utrolig at disse kunstverkene ikke blir solgt i samme sekund de forlater arbeidsbenken. Jeg ser at favoritten min » The three howling wolves» går for 2500$, Ca 20 300 norske kroner. Kan ikke forstå annet at disse kunstverkene er verdt sine tusenlapper. Skulle heller ikke forundre meg om de er gode investeringsobjekter. I skrivende stund fant jeg fire gevirer til salgs på nettstedet: carverscorner.com

Utklipp fra CarversCorner

Dmitry Gorodestsky på sosiale medier.

Jeg fulgte Dmitry Gorodetskys fotspor på sosiale medier. Mannen er ikke overivrig i sosiale kanaler. Det kan se ut som om Twitter er førstevalg når det kommer til publisering av nye kunstverk. Her følger en oversikt over Dmitry Gorodetsky i sosiale medier:

Utskjæring i elggevir

Utskjæring i elggevir av Dmitry Gorodetsky

Flere store mestere verdt å sjekke ut:

Dmitry er for meg den som treffer sterkest innenfor denne kunstformen, men kunst er også et spørsmål om smak, derfor har jeg saumfart nettet etter flere mestere. Shane Willson og Ben Firth er to andre jeg setter høyt opp på lista men sjekk også ut flere av de jeg har funnet. Her er det mye å bli begeistret over.

Jeg ramler hele tiden innom nye mestere og utrolig gevirkunst.

Følg Villmarksnetts tavle på Pinterest for å holde deg oppdatert: «Moose antler carvings»

Kremt…

Til deg som har lyst til å kommentere denne bloggposten eller andre bloggposter på Villmarksnett. Jeg ser på kommentarfeltet som en utvidelse av bloggposten. Jeg blir smilende glad hvis du har tilleggsinformasjon å komme med som du deler i kommentarfeltet. Det kan være egen kunnskap, linker, bilder, videoer eller egne tanker. Still gjerne spørsmål. Da vil bloggpostene over tid vokse seg mer interessante og aktuelle, noe som vil gavne alle oss villinger. Med jevne mellomrom reposter jeg innleggene i oppdatert versjon. Ser frem til å se dine avtrykk i kommentarfeltet.

Written by Villmarksnett