Gjør deg klar for en tur i villmarka

Vi hører det om og om igjen både av nordmenn og utlendinger – Norge har verdens vakreste natur. Dette blir nærmest gjentatt i det kjedelige av folk flest, men det er i hvert fall sant, eller ikke så veldig langt unna sannheten, uansett hvordan man vrir og vender på det. Allikevel er det ikke mange som virkelig opplever denne naturen. Folk flest har nemlig vendt seg til det urbane, der de bruker majoriteten av sine liv i byene. Her er de ofte omringet med teknologi og sivilisasjonen, som gir dem alt de skal kunne ønske seg. Hvorfor burde en egentlig ta turen ut i villmarka når en har alt på plass i byen?

Vel, frisk luft er fortsatt helt essensielt. Dessuten har mye av det stresset samfunnet opplever generelt sett i dag en rot i den teknologien vi nyter av. Mediene, og da kanskje spesielt de sosiale mediene, har tatt over mange menneskers liv. Samtidig har gaming og spill tatt over livet til mange unge gutter. I det hele tatt sitter vi innendørs med teknologi som skader oss mentalt, altfor ofte og altfor mye. Det er en trist trend, og vi bør derfor trekke ut i villmarka. Da er det bare å pakke sekken og komme seg ut!

Hva bør jeg pakke for tur i villmarka?

Skal du ut i villmarka, så er det du pakker det aller viktigste du skal tenke over. Et godt tips kan være å se på Test-vinner.no for inspirasjon til ting som har vunnet tester, og dermed kan gjøre ditt liv i villmarka enklere. For det trenger ikke nødvendigvis være et mål å strippe seg selv for alle former teknologi. Du skal tross alt bare ut der og oppleve den friske lufta og den vakre naturen, mens du tar et avbrekk fra hverdagens kjas og mas. Men tursekken, den må være pakket og klart.

De mest åpenbare, og ikke minst viktigste, tingene som du bør ta med deg er ly, mat, og drikke. Pakk med deg et telt og en sovepose, noe god turmat, da gjerne nøtter og lignende, og selvfølgelig nok av vann. Videre kan det være lurt å ha med seg ting for aktiviteter. Kanskje skal du fiske, slik at fiskestanga må være pakket og klar. Eller liker du jakt? Da kan du bære med deg bøssa og leve av landet. Skal du lage et bål på kvelden, så er kanskje ikke speiderteknikken for å få flammer helt for deg, og da kan det være lurt å ta med fyrstikker! Visualiser din ferd i villmarka, så ser du bedre hvilke ting du bør ha med deg på tur.

Fremfor alt – kom deg ut!

Nordmenn er det folkeslaget som bruker mest på interiør, og det sier noe om hvor mye vi sitter inne. Selv om vintrene er kalde, så er det mer enn nok av muligheter for å komme seg ut i villmarka. Ta grep i dag, og kom deg utenfor døra, om enn bare for en spasertur i skogen!

Written by Villmarksnett