Travel hacks – Smarte tips for deg som skal ut og reise

Så viktig er turutstyret for helsen din

Hvert år reiser millioner av mennesker på ferie. Noen reiser rundt i eget land, andre velger å ta turen over landegrensen. Enten du reiser alene, med venner eller familie kan det å legge ut på reise inkludere noen stressfaktorer. I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode tips som kan gjøre en fantastisk ferie enda bedre.

Lure tips før reisen tar til

Vil du komme litt unna turisthordene kan det være en veldig god idé å leie et hus i stedet for å ta inn på hotell. Dette er utmerket for familier med barn da det gir en annen frihet under ferien. Det finnes mange nettsider der du kan leie feriehus eller leilighet, en av de mest populære er AirBnB. HomeAway er et annet eksempel.

Enten du pakker i koffert eller ryggsekk vil det å rulle klærne dine sammen før du pakker dem skape mer plass. Undertøy og sokker ruller du enkelt inn i de andre klærne dine. Ta kopier av slike ting som pass og førerkort, og skann dem inn på mobilen din. Dette kan komme til nytte om originalene blir stjålet.

Gjør flyreisen til en hyggelig opplevelse

Ta med deg egen vannflaske. Dette vil spare deg for mye penger på flyplasser der mat og drikke har en tendens til å koste mye, og det også nyttig uansett hvor du er på ferie. Likeledes vil matpakke både være økonomisk smart, og du unngår problemet med sult når det ikke er mat å få.

Last ned filmer eller apper som gir tilgang på bøker og musikk. Temperaturen inne i et fly kan variere, så ta med deg et skjerf som du kan bruke som pledd eller hodepute. Myke og lune klær som ikke strammer er behagelige reiseplagg for store og små, og kompresjonssokker vil hindre hovenhet og bedre sirkulasjonen.

Gjør som de lokale

Kjøp mat i det lokale supermarkedet og dra på piknik. Bruk TripAdvisor for tips til gode spisesteder. Der du ser at de lokale spiser er det også god mat, og kanskje billigere enn det du får på typiske turiststeder.

Ta på deg gode sko og opplev stedet du besøker til fots. Buss og metro er som regel billig og effektiv transport, men i enkelte byer kan det lønne seg å unngå disse i rushtiden når folk skal til eller hjem fra jobb.

Hjelp når ting ikke går som de skal

Til tross for alle dine forberedelser kan du oppleve fly som blir forsinket eller kansellert. Ta alltid vare på alle kvitteringer for utgifter du har hatt i den forbindelse, og vit at det er hjelp å få. Du kan lese mer om dine passasjerrettigheter her. Føler du ikke at du får den hjelpen du trenger kan du kontakte Airhelp. Dette er et selskap som hjelper reisende med å få kompensasjonen de har krav på.

Et siste tips handler om å dele bilder og opplevelser med venner og familie. Lag en egen konto på Instagram eller Facebook og inviter de du måtte ønske til å delta. Da holder du kontakt med de hjemme på en enkel og rimelig måte.

Written by Villmarksnett