Ut i villmarken – de beste turene i Norge

De fleste som er glad jakt, og også glad i natur og storslåtte naturopplevelser. Mange glemmer hvilke muligheter vi har i landet vi bor i, når det kommer til opplevelser i det fri. Vi er velsignet med noen av de vakreste fjorder i verden, vi har endeløse fjelltopper og dyp grønn skog. Uansett hvor i landet du bor, er marka sjelden langt unna. Vi er heldige, og vi må huske på å utnytte de varierte mulighetene vi har tilgjengelige.

Det å ha sekken ferdigpakket, teltet på ryggen og skogen foran seg er en deilig følelse. Selv om det er deilig å være borte fra sivilisasjonen noen dager, kan det uansett være greit å ha med datamaskin i sekken. Skogen er som regel fri for ranere og folk som vil bryte seg inn hos deg, det samme trenger ikke å være tilfelle for datamaskinen. Hackere bryr seg lite om at du er ute i det fri, og kan like fullt prøve seg på datainnbrudd. Da er det lurt å ha virusbeskyttelse fra Avast Antivirus, som sørger for at din sensitive informasjon fortsatt er trygg.

Når du skal ut på tur er det gjerne for å finne ro og nytt påfyll. Vi har samlet noen av de fineste turene fra hele landet. Kanskje en av de blir din neste tur.

Gaustatoppen

I hjertet av Telemark rager Gaustatoppen1883 meter over havet. Fra dalen til toppen, kan du regne med omtrent 1600 meter. Det er en relativt lett tur, så formen trenger ikke å være på topp for at du skal gjennomføre. Prisen for å gå til toppen er utvilsomt langt høyere enn innsatsen. Her an du faktisk se frem til Sør-Norges videste utsikt. Om været er klart, sies det at du kan se en sjettedel av hele Norges land. Ta med deg kaffe og noe godt i sekken, og nyt utsikten fra turisthytta på toppen.

Besseggen

Om du skal bestige Besseggen begir du deg ut på en av Norges mest populære turer. Bratte stier opp gir god trening, og du kan glede deg til en rå utsikt. Når du kommer opp, kan du glede deg over å se hele Jotunheimen i all sin prakt. For deg som allerede har gått denne populære turen, kan du prøve deg på en av løypene rundt. Både Bukkelægret, Naustgardtind eller Bukkelæret er gode valg.

Aurlandsdalen

Med en kombinasjon ev kulturhistorie og vill natur er dette en spennende og flott tur. Du vil på denne turen finne store kontraster i landskapet, og få en svært komplett turopplevelse. Du vil oppleve både buldrende fosser, dype daler og mer steinete landskap. Du kan velge ulike løyper, hvor alle er like fine på sin måte.

Ta med alt du trenger

Husk på å pakke sekken godt før turen. I Norge må vi forvente all slags vær, så ikke la varme klær ligge igjen hjemme. Selv på sommeren kan været plutselig slå om. En vindtett jakke, ekstra sokker, skift og en varm genser er derfor viktig. Ta også med nok mat og drikke på turen. Når alt er pakket, vil vi bare ønske deg en riktig god tur!

Written by Villmarksnett