Ta strikketøyet med ut i naturen

Strikking resulterer ikke bare i fantastiske gensere, skjerf, vanter og sokker, men kan blant annet være med på å forbedre mobiliteten til hendene dine og hjelpe mot depresjon. Strikking er dessuten noe man kan gjøre hvor som helst, og kan lett pakkes med når man er ute og ferdes ute i naturen. Les videre her, og få vite mer om alle de positive «bivirkningene» strikking medfører. 

Det hjelper på depresjon å begynne å strikke

Strikking er en manuell aktivitet som øker følelsen av avslapning og velvære, spesielt under depressive episoder. Fokus på et strikkeprosjekt bidrar til å redusere angst og andre negative symptomer som følger med depresjon. For når du strikker, blir tankene dine distraherte og du holder opp med å tenke på hva som gjør deg trist.

Du kan beskytte hjernen din ved å begynne å strikke

Personer som strikker eller gjør andre lignende aktiviteter fra en tidlig alder, har en lavere risiko for kognitiv svikt de siste årene sammenlignet med de som ikke trener hjernen på samme måte.

Denne typen aktivitet forbedrer hukommelsen din, og hjelper deg med å redusere produksjonen av stoffer som påvirker hjerneaktiviteten.

Gled andre med flotte klær

Som oftest strikker man ikke bare til seg selv, men også til partner, kjæreste, barn og venner. Og det er ingenting som en skikkelig varm hjemmestrikket genser når man ferdes ute i naturen. Hvis du strikker klær til aktive mennesker, så husk å bruk garn som tåler både bruk og vask, som for eksempel drops garn

Det hjelper mot kroniske smerter

Kroniske smerter som leddgikt  kan lindres med denne daglige vanen. Hjernen din konsentrerer seg om manuell aktivitet, og distraksjonen hjelper betydelig med å minske smertene.

Og siden du beveger hendene konstant, øker også blodsirkulasjonen, som i tur hjelper mot betennelser, noe som er nøkkelen til smertelindring.

Det øker lykkefølelsen

Folk som regelmessig strikker har en tendens til å være mindre bekymret og har en tendens til å føle seg lykkelige. Mens du strikker utskiller hjernen din serotonin, en nevrotransmitter som fremmer mental helse. Sammen med flott natur og vakker utsikt, er strikking og natur en uslåelig kombinasjon. 

Det forbedrer koordinasjonen

Å flytte tråd med flere nåler nål er en god måte å forbedre hjernekoordinasjonen på. Dess mer komplisert strikkeprosjektet ditt blir, jo mer utfordres du – noe som igjen betyr at du må konsentrere deg mer, noe som trener de mentale evnene dine. 

Det øker selvtilliten din

Strikking, i tillegg til å være en utmerket måte å fordrive tiden på, er en utfordring som innebærer å oppnå et mål. Og når man fullfører personlige mål, kan dette bidra til å bygge opp din selvtillit over tid.

Å komme forbi de vanskelige utfordringene og å ende opp med vakre klær er rett og slett en gave til deg selv. 

Written by Villmarksnett