Det beste av to verdener

De beste fotturene i Norge

Fotball er en av de idrettene som har de aller mest engasjerte fansene, og det er noe som kanskje ikke bare er en god ting, for når noen lag taper burde det ikke være vandalisme og slåsskamper som resultat av det, men hvis man ser bort fra det, er fotball en viktig og samlende sport. På motsatt side er villmarksliv forbundet med stillhet, ro og et avbrekk fra hverdagen. Men vi trenger helt klart både det sosiale og tiden alene med oss selv.

For mange er både fotball og friluftsliv hobbyer som tar opp mye av fritiden og fordi de er så forskjellige, er det rik mulighet for å få tilfredsstilt forskjellige behov. For mange er friluftsliv og avbrekket fra hverdagen der man får lov til å innta villmarka, noe man kanskje liker å gjøre alene, men det å se på fotball sammen med gutta er en koselig aktivitet som man gjør sammen.

Alt om fotball er et bra sted, der det går an å danne seg et litt bedre overblikk over de tingene som betyr noe og hvis man vil bytte ut en av turene alene i villmarka med en guttetur for å se på Liverpool kamper er det rik mulighet for det. Det er veldig sunt å ha forskjellige hobbyer, og det å kunne dra på guttetur for å se kamper gir noe helt annet enn det å dra på tur i naturen gjør. De tilfører livet helt forskjellige ting, og begge deler er ting man trenger.

Hobbyer som en del av identiteten

Det er noen som virkelig knytter det å støtte klubben sin i fotball, til en del av selve identiteten deres og det er absolutt ikke uviktig hvordan det forholdet utvikler seg i løpet av livet. For selv om man jo lett kan si at fotball bare er fotball, så er det ikke det. Det er mange viktige elementer av måten vi ser oss selv på som bestemmes av det vi er opptatt av og det er lett å se hvordan fotball spiller inn her.

På samme måte er det å ha naturen og turer i villmarka en ting som også spiller tungt inn på hvordan man oppfatter seg selv og ikke minst hvordan man blir oppfattet av verden. For alle de tingene vi velger å prioritere, blir på mange måter avgjørende for hvem vi er, og hvordan fremtoningen vår i verden er. Det er derfor det kan være greit å finne noen å være sammen med som deler noen av de interessene man har.

Det å ha flere hobbyer er klart sunnere enn å bare ha en, for hvis man ser på for eksempel fotball, er det ikke alltid den sunneste livsstilen som følger med det å gå inn for det for fult. Så det at man også liker å være aktiv og være ute, er en god ting, som gjør at man får både litt mer kompleksitet og litt mer balanse. Det å kunne komplimentere livet og interessen for villmarka med fotball med gutta er også sunt for sjela.

Written by Villmarksnett