Finn den beste hengekøyen

Det er mange som velger å kaste seg ut i friluftslivet for tiden. Å oppleve fjell, fjord og skog er for mange den aller beste måten å få et avbrekk fra hverdagen. Vi er i en tid der mye av jobb og skoledagen blir brukt hjemme foran skjermen, og da er frisk luft enda viktigere. Det er stor sammenheng med en aktiv hverdag i frisk luft, og kroppens velvære.

Noen synes kanskje det kan virke grenseoverskridende å overnatte i telt ute i skogen. De forbinder kanskje dette med å sette opp et telt uten bruksanvisning, eller sove på ubehagelige underlag. Dessuten kan det komme både innsekter og småkryp på besøk når du sover på bakken. Utstyret er også tungt å bære og har mye å si for tur opplevelsen. Heldigvis finnes det andre alternativ.

Sov godt, også på tur

Med en turhengekøye kan du sove godt hele natten. Da sover du over bakken og slipper stresset med telt. Det er den aller beste måten å sove på, og du kan enkelt pakke den sammen når du er ferdig med å bruke den. Dette er noen av grunnene til at turhengekøer har blitt så populært.

Det finnes forskjellige typer for å passe til ditt turbehov. Du kan få større og tyngre hengekøyer som passer best til korte turer. Skal du på en lengre tur der du skal gå langt, kan det være smart med en mindre hengekøye som også veier lite og tar liten plass i sekken. De kan kjøpes hos en rekke ulike forhandlere og varierer i utforming og prisklasse

Finansier utstyret

For noen vil prisen være en barriere for kjøp av utstyr til turer. Dette er kjent for å være ganske dyrt, og dersom man kun skal bruke det et par ganger i året er det vanskelig å prioritere dette. Turutstyr er alltid en morsom gave å både få og gi, kanskje det er det du ønsker deg til bursdag eller jul i år?

Hvis du gjerne vil kjøpe det selv kan du forsøke å spare penger, du kan enten gjøre dette på «gamle måten» i banken, eller investere i aksjer og fond. Dette kan tjene deg ekstra penger som du kan bruke på en mer aktiv hverdag. Du kan lese mer om aksjehandel hos aksjeskole.com. Se på det som en investering i deg selv!

Kjøp tilleggsutstyr

Ønsker du en enda bedre opplevelse, kan du kjøpe tilleggsutstyr til din hengekøye. Dette kan for eksempel være myggnetting, som er smart når du er ute i skogen. Du kan også kjøpe vanntett trekk til hengekøyen, slik at du holder deg tørr og komfortabel hele natten. Det er viktig å ha med seg tilstrekkelig med tau og kroker for å feste hengekøyen. Ettersom det ofte er uvisst hvordan terrenget ser ut der du skal sove, er det lurt å ha med ekstra tau slik at den kan henge slev der trærne står langt unna hverandre.

En turhengekøye er et godt alternativ for deg som ønsker å dra på tur og sove ute!

Written by Villmarksnett