Finn en god balanse mellom online- og offlineliv

Vi lever et liv online i mye større grad enn før, og det er mange som sliter med å finne en balanse mellom det livet som leves fysisk her og nå, og det som leves digitalt. Her kan du lese mer om og få gode tips til hvordan du får en god balanse mellom online- og offlineliv. 

Finn aktiviteter du kan gjøre offline

For deg som er glad i skog og villmark, blir det nærliggende å legge offlinetiden til skog og mark. Her kan du nyte bare å være deg selv uten å skulle forholde deg til stressende notifikasjoner og oppdateringer, og folk som skal få tak i deg. Det er nemlig slitsomt, og for mange også utrolig stressende, å skulle være tilgjengelig hele tiden. Det er denne konstante tilgjengeligheten som kan være veldig vanskelig å skru av. Nå er det jo til og med dekning over alt, til og med ute i villmarken, så det kan gjøre det veldig vanskelig. Det er jo fryktelig fristende å poste et naturselfie på Instagram når man først er ute. Kanskje er det også noe av denne prestasjonskulturen vi skal prøve å legge bort litt i våre onlineliv hvis vi vil skape litt mer balanse? 

Det er jo ingen tvil om at vi trenger å være litt mer offline, men handler det ikke også om å bruke onlinetiden vår på en fornuftig måte? 

Bruk onlinetiden effektivt

Det at vi er online hele tiden skaper et vakuum av konstante forventninger, men man kan faktisk sørge for å legge det opp på en annen måte. Det er nemlig mulig å sette noen regler for hvordan vi forvalter onlinetiden vår. Dette kan for eksempel innebære at vi setter klare rammer for når vi er tilgjengelige og omprioriterer hva som er et ‘nødstilfelle’. Det er ikke et nødstilfelle hvis det kan vente til i morgen. 

Onlinetid kan faktisk brukes til pauser 

Det er også mulig å bruke den tiden man har online til å ta seg noen gode pauser i en travel hverdag. Sett en tydelig ramme for pausen, og unn deg noen ting som du liker å gjøre online. Det kan være lurt å finne frem litt underholdning på forhånd og konsultere en casinoguide, så du alltid har noe klart til pausene. Når man spiller, tenker man som regel kun på den oppgaven man har foran seg, nemlig spillet, og dermed så er det en god måte å koble av på, når man bruker onlinetiden sin til å ta seg noen gode pauser i en travel og stressende hverdag. Noen ganger kan man faktisk koble av ved å være online og ikke bare på. Det kan også være praktisk å lære seg noen gode teknikker for å slappe av i kroppen, hvis man er veldig stresset. 

Kom ut i naturen

Det er heller ingen hemmelighet at man bør nyte offlinetiden ute i natur og villmark. Fysisk avstand til stress og bekymringer gjør nemlig som regel også noe med den psykiske avstand. Derfor kan det være litt ekstra godt å komme ut, så den fysiske avstanden til de tingene som stresser kan bli litt større, og man oppdager at det er en verden utenfor telefonen. Når vi lager regler som avgrenser hvilken verden vi befinner oss i, så blir det mye lettere å finne en balanse mellom online- og offlineliv.  

Written by Villmarksnett