Morsomme aktiviteter på hytteturer

Hytteturer er noe helt spesielt. Enten man har hytte ved sjøen eller oppe på fjellet, er det alltid kjekt å kunne komme seg vekk fra storbyens tjas og mas for å nyte en roligere stund. Noen liker å dra på hytta med venner eller familie, mens andre foretrekker å dra helt for seg selv. Uansett finnes det nok aktiviteter å ta seg til, enten du er alene eller med venner og bekjente.

Klassiske brettspill er en tidløs slager

Hvem har vel ikke underholdt seg med et parti Monopol, Geni eller noen andre av de klassiske brettspillene? Slik spille har lange tradisjoner i Norge, og det er lett å få timene til å gå når man begir seg ut på disse spillene, som naturligvis krever at man er en gruppe for å spille dem. Det er sosiale spill som er lett å sette seg inn i, men som samtidig evner å få ut konkurranseevnen i de fleste av oss.

Yatzy er et annet enkelt spill som man kan spille såfremt man har noen terninger, samt penn og papir. Brettspill fungerer godt i alle lag, enten man er med voksne venner eller på familietur med små barn.

Alternativer for de som er alene på hytten

Selv om du er alene på hytten finnes det naturlig nok ting å ta seg til. Hvis du har vært ute i villmarken og er klar for å legge deg ned i sofaen for å slappe av litt, kan det å lese en bok, løse et kryssord eller spille sudoku være gode alternativer.

I dag har de fleste muligheten til å gå på nett mens de er på hytta også. Det åpner opp en helt ny verden av muligheter, både når det gjelder spill og underholdning. Enten man ønsker å spille gratis spilleautomater på et nettcasino, eller prøve seg på online multiplayer-spill, er mulighetene mange. Man kan også konkurrere i spill som sørger for at de små grå i hjernen holder seg i aktivitet, slik som Wordfeud eller andre populære alternativer.

Prøv å lag noe fint

På hytta kan det være kjekt å ha noen hjemmesnekrede ting å vise til. Hva med å spikke en liten figur til å sette i vinduskarmen? Eller prøv å lag en fuglekasse? Det kan utvilsomt være moro både for liten og stor, og er noe man kan gå sammen om å lage. Det er alltid kjekt å vise omsorg for de lokale fuglene, og for barn vil det være stor stas å se fugler som kommer for å benytte fuglekassen dere har laget sammen. Dette er også en fin måte å lære barna å sette pris på dyre- og friluftsliv.

Samtidig kan dere lære barna mer om hvilke fugler som finnes i omgivelsene rundt hytta, og lage en notatbok der de kan skrive ned alle fuglene dere ser og hvilke kjennetegn de har.

Ikke glem å slappe av

Man skal selvsagt ikke være for utslitt etter en hyttetur. Det å sette seg ned etter en dag ute i friluften, med god mat og drikke, er en perfekt avslutning på en dag i villmarken.

 

Written by Villmarksnett