Slik får du mer ut av jakthobbyen!

Brenner du for jakt og fiske? Da er du ikke alene. Heldigvis har vi gode muligheter for å bedrive denne hobbyen i Norge, med mye vill og vakker natur.

Jakt og fiske trenger imidlertid ikke begrense seg til turer sammen med jaktlaget i ny og ne. Vi skal her tipse deg om hvordan du kan få mest mulig ut av jakthobbyen – året rundt!

 

Bygg en jakthytte eller et jakttårn

En annen måte å ivareta jakthobbyen på, er ved å bygge et jakttårn eller en jakthytte. Dette er noe du kan pusle med utenom jaktsesong, mens du gleder deg til jakten kan starte.

Det finnes gode nettsider der du kan lære mer om bygg og snekring, slik at jakthytten eller jakttårnet blir en suksess.

Med et jakttårn har du et fint utsiktspunkt når du skal speide etter stor- eller småvilt. Ta med deg kikkerten og sett seg i tårnet. Her får du mulighet til å se naturen rundt deg ekstra godt!

Har du en egen jakthytte på fjellet, har du det perfekte utgangspunkt for flotte jaktturer. Rett utenfor hyttedøren kan du kanskje finne orrhøne, ryper eller til og med storvilt som elg og hjort.

Lag en jaktblogg

Dersom du elsker å jakte, kan det kanskje være kjedelig i vår- og sommermånedene. Høst er jaktsesong her til lands. Resten av året går kanskje med til planlegging og fantasering om flott rypefangst.

Hvorfor ikke få mer ut av hobbyen din, slik at den kan nytes hele året? Vi kan for eksempel anbefale deg å lage en blogg om jakt eller fiske! Her kan du dele innlegg når som helst i løpet av året, og til og med tjene litt penger.

Dersom du skal ha en jaktblogg, er det enkelt å sette i gang. Du kan for eksempel enkelt lage en blogg i WordPress. Sørg også for at du har sikkerheten på plass. Tenk også på din egen datamaskin sin sikkerhet, og anvend Mac antivirus eller lignende for beskyttelse.

For å tjene penger på blogg må du sørge for at den har nok lesere. Da kan du tjene penger på annonseinntekter og lignende. Del derfor lenke til bloggen din i sosiale medier, slik at flest mulig legger merke til den.

Bli med i et jaktlag

Dersom du er jeger, er det greit å kunne dele hobbyen med andre likesinnede. Ved å melde deg inn i et jaktlag får du mulighet til nettopp dette. Du finner egne jaktlag de fleste steder i Norge. Du trenger med andre ord ikke å lete lenge for å finne en egnet jaktklubb.

Sammen med resten av medlemmene i jaktklubben kan du delta på ekskursjoner og planlegge de neste jaktturene. Dere kan også møtes utenfor jaktsesong for å dra på fisketurer eller lignende.

I motsetning til jakt, er fiske noe du kan drive med store deler av året. Om vinteren er det for eksempel mulig å dra på isfiske, og om våren kan dere hygge dere med fluefiske. Finn et stille fjellvann og føl på naturens ro.

Et jaktlag kan gi deg mye glede og gode minner. Når jaktsesongen endelig starter, kan dere reise sammen til fjells eller skogs, og jakte sammen.

Les jaktmagasiner

Når du savner jakt ekstra mye, kan det være en trøst å finne frem noen jaktmagasiner. Les imponerende jakthistorier, og lær mer om hvilke våpen som er mest effektive.

Ved å lese et jaktmagasin kan du få mye inspirasjon, og forhåpentligvis noen nye idéer. I jaktmagasiner finner du også gode tips til steder du kan jakte. Test ut et nytt sted neste gang du drar på jakt, og få et uforglemmelig eventyr i naturen.

Fordelen ved å lese jaktmagasiner, er at du også kan finne rabattkuponger. Det betyr at du kan få avslag på utstyr og klær til jakt og fiske. Dette kan vanligvis koste en del penger, og da er det kjekt å kunne spare litt om mulig.

Oppsummering | Hvordan utvide jakthobbyen?

Dersom du driver med jakt, kan det oppleves frustrerende å måtte vente flere måneder mellom hver gang du kan dra på jakt. Her i Norge er høsten den store jaktsesongen. Dette er likevel ikke ensbetydende med at du må kjede deg resten av året.

Ved hjelp av enkle triks kan du nyte jakthobbyen året rundt. Vi kan for eksempel anbefale å starte en egen jaktblogg. Her kan du dele tanker om jakt med andre, og kanskje til og med tjene litt penger.

Du kan også få mer ut av jakthobbyen ved å bygge en jakthytte eller et jakttårn. Er du litt nevenyttig, er dette noe du enkelt kan få til. Ellers kan vi tipse om fordelene ved å melde seg inn i et jaktlag. Eller hva med å lese noen spennende jaktmagasiner?

Vi håper du har funnet inspirasjon, og at du nå får mer ut av jakthobbyen enn tidligere!

Written by Villmarksnett