Hvordan campe ute i det fri?

Lurer du på hvordan du kan campe ute i det fri? Da har du kommet til rett sted. Her vil du kunne få tips og triks til hvordan du kan campe nesten hvor som helst i ditt nærområde.

Du kan campe overalt

Visste du at det finnes en lov som heter Friluftsloven? I dens paragraf 9 så står det at man i utmark kan slå opp telt når det er minst 150 meter til nærmeste bebodde hus eller hytte. Du kan oppholde deg på denne plassen i 2 døgn. Det er sånn at hvis du ønsker å telte på samme sted i utmarken over en lengre periode, så må du få tillatelse fra grunneier. Dette er ikke noe vi skal gå inn på hvordan du kan få til akkurat nå, men hvis du ønsker at vi skal gjøre det, så er det bare å si ifra.

Friluftsloven paragraf 9 gjør at hele Norge blir en campingplass. Denne retten heter Allemannsretten. Det er bare slik at vi må ta vare på naturen. Når det kommer til campingplass Norge vil det si at du absolutt har fått flere alternativer å velge i!

Hvorfor campe ute i det fri?

Det er mange fordeler med å campe på en vanlig campingplass, som for eksempel ved biristrand camping der de har en rekke gode fasiliteter. Men noen ganger er det jo også veldig fristende å prøve noe helt nytt, som for eksempel å ta seg en tur i det fri. Det gjør at du kan campe i området du bor i. Det er ganske spennende å se hvor mange steder man kan få til å campe ute i det fri i løpet av et år.

Er du for eksempel så heldig å bo i Bergen, finnes det så mange muligheter for deg å campe ute i det fri i byfjellene. Her anbefaler vi deg også selvsagt at du leser deg opp på hva som er lov og hva som er mulig.

Noe som er spennende med å campe i det fri, er at det har blitt mer og mer populært å campe ved benyttelse av hengekøye. Dette betyr at du kan sove ute i det fri nesten hvor som helst. Kanskje du skal vurdere å skaffe deg en hengekøye og begynne å campe?

Det er rett og slett mange fordeler ved å campe ute i det fri. Først av alt så er det jo treningen og den friske luften som gjør sjela så godt som er fordelen, men det å utforske og ta seg turer til områder man ikke har vært før fører også til at nysgjerrighetsbehovet blir dekket.

Vi håper at vi har gitt deg lyst til å sette deg inn i friluftsloven og finne ut hvor i ditt nærområde du kan campe. Det er så kult å tenke på at Norge har en slik lov. Det er mange land som ikke har en slik lov. I teorien så tilhører Norges natur alle i Norge, men vi må huske å være flinke til å respektere naturen.

Written by Villmarksnett