Sånn finner du drømmeteltet ditt

Det å dra på telttur som en del av en Norgesferie har vært noe som har økt skikkelig i popularitet etter at vi alle sammen ble nektet å dra til utlandet på ferie – eller i hvert fall frarådet det på det sterkeste. Og for mange har dette vært kjipt, men for noen har det betydd at de har oppdaget en tur-glede de kanskje ikke hadde kjent på i årevis og som igjen har boblet opp i dem, fordi man plutselig har hatt dette som eneste mulighet og funnet ut at det faktisk er tidenes beste ferie.

Når man bor i et land som Norge, så vokser man nesten opp med å sove i telt, stå på ski og lære seg å både lage bål, beskytte seg mot uvær og grave seg ned i snøen i en hule hvis været skulle snu om vinteren. Fjellvettreglene sitter på ryggraden hos de aller fleste og det er ikke noe tvil om at det å gå tur er en stolt del av både norsk tradisjon, norsk kultur og ikke minst en stor del av den norske folkesjela.

Men det å faktisk velge denne typen turopplevelser over reiser til utlandet der sol og sommer regjerer frister kanskje ikke for de aller fleste, når vinteren blir litt for lang og somrene ikke helt varme nok. Men nå som vi ikke har hatt noe annet valg har turgleden plutselig blomstret opp igjen og behovet for telt likeså. Hvis du ser etter et nytt telt, er det å lese tester, for eksempel på https://testjakt.no/beste-telt/ en fin idé for å danne deg et overblikk over markedet.

Tenk over hva du ønsker deg og hva du trenger

Noen ganger kan det være forskjell på hva man ønsker seg når det kommer til telt og hva man faktisk trenger. Det finnes utallige forskjellige typer telt, og det er blant annet fordi det er så utrolig mange forskjellige behov når det kommer til telt. For det handler ikke bare om størrelsen på teltet i forhold til hvor mange som skal sove der, og hvilken pris man ønsker å gi for teltet, men også om mange andre, og kanskje viktigere ting.

Disse tingene kan for eksempel være å ta stilling til om man skal bruke teltet bare om sommeren, eller om man skal bruke det i de andre sesongene også. Dette er med på å påvirke hvilket telt som vil være det riktige for deg. En annen ting er hvor mye det kan veie. Dette er for eksempel fordi man trenger en annen type telt hvis man skal gå i fjellet og sove på turen – fordi man må bære teltet, i tillegg til all annen oppakning hele turen, eller om man kjører bil og ikke trenger å tenke så mye på vekten.

Det å danne seg et overblikk over hvilke behov man har og deretter hvilke ting man ønsker seg, er en god start når det kommer til å finne det teltet som vil være det helt riktige for deg. Det å lese tester basert på dette, vil gi deg et mye bedre innblikk i hva det beste valget ville være.

Written by Villmarksnett