Sånn blir du god i naturfag og en ordentlig villmarksvenn

Vi nordmenn elsker mark og natur, men det er ikke alltid det er like lett å omsette lidenskap til kunnskap. Det finnes det heldigvis mange gode teknikker for. Hvis du går på videregående og trenger litt hjelp til å bli god i naturfag og en ordentlig villmarksvenn, så kan du lese med her, så forteller vi deg hvordan det kan la seg gjøre.

Fra praksis til kunnskap

Mange mennesker har vidt forskjellige måter å lære på. Noen lærer mest av det de leser selv, andre tar kunnskap bedre til seg når det er andre som forteller det – og så kommer alt sammen an på måten det blir gjort på. Derfor er det kanskje ikke så rart at skolen ikke kan tilrettelegges for absolutt alle, selv om den prøver å inkorporere metoder som skal fange så mange som mulig. Det er bare ikke alltid nok, og derfor kan det hende at man skal ta saken i egne hender og gjøre leksene på en litt annen måte – for å få den hjelpen og inspirasjonen man trenger for å gjøre det bra på skolen.

Det er nemlig veldig slitsomt å føle at man alltid henger etter. De gode nyhetene er, at det er mye man kan lære i praksisk, hvis man er glad i skog og natur, som kan videreføres til naturfag. Hvis du er en av de som lærer best gjennom praktisk læring, det vil si at kunnskap utføres i praktisk gjennom for eksempel et forsøk eller eksperiment, så man kan se virkningen, i stedet for at den utelukkende blir forklart teoretisk, så er det en god løsning å komme litt ut i naturen og prøve selv.

Ta en forelder og et par klassekamerater med på utflukt og gjør noen morsomme eksperimenter underveis som passer inn i pensum. Det kan nemlig i stor grad bidra til at det blir mye morsommere å lære naturfag, og det er en glede som du kan ta med deg på prøver og i klasserommet.

Finn gode læringsressurser online

Et annet triks som kan hjelpe deg til å bli bedre i naturfag, er å finne gode læringsressurser på nettet. Nettet har et hav av informasjon tilgjengelig, men det er viktig å vite hvilken informasjon man kan stole på og bruke, og hvilken informasjon som er utroverdig. Hvis man bruker en lærings- og inspirasjonsressurs på nettet som er spesielt siktet på å hjelpe deg som går på videregående med å gjøre det bedre på skolen, så kan man regne med at det er innhold i høy kvalitet, som for eksempel på Inspio. Klikk og les mer her om hvordan du kan bruke inspio til å bli god i naturfag.

Inspio er en fantastisk plattform med tusenvis av oppgaver som du kan bruke til inspirasjon og for å lære ting på en annen måte. Kanskje fikk du ikke helt med deg hva det var læreren prøvde å forklare? Så kan du finne en oppgave med toppkarakter, som forklarer det enkelt og greit. Det kan være en stor hjelp å se hvordan prøver som er blitt bedømt til en høy karakter rent faktisk ser ut. Hvilken informasjon er viktig? Det er sånne ting som man kan lære av andre gjennom Inspio, og få inspirasjon til alternative måter å løse oppgaver på.

Det er jo nemlig sånn at man må gjøre litt selv hvis man vil bli ordentlig god i naturfag, og derfor er det lurt å oppsøke gode læringsressurser på nettet som kan gjøre det lettere å ta til seg kunnskap og informasjon. I tillegg til praktisk læring, kan dette være et fantastisk verktøy for å bli bedre i naturfag.

Written by Villmarksnett