Din guide til vedlikehold av septiktank

Bruker det å være veldig kostbart å erstatte den vanlige septiktanken? Om du er bevisst om dette skjønner du att et riktig vedlikehold av septiktanken er helt avgjørende for å holde septikksystemet i gang. Rutinemessig vedlikehold av septikksystemet vil ikke bare spare deg fra å bruke for mye penger på dyre reparasjoner, men det vil også bidra til å gjøre bomiljøet ditt til et sunt og trygt sted.

Kilde : Pixabay

Heldigvis er ikke vedlikehold av septikksystem så vanskelig. Fra toalett og dusj til søppeltømming og vaskemaskin; alt som går ned i avløpet havner i septiktanken. Derfor er det viktig å være nøye med hvilke ting du kaster i avløpet, samt effektiviteten til de forskjellige delene i systemet. For mer informasjon om hvordan du vedlikeholder septikksystemet ditt, kan du lese i vår guide nedenfor.

Hvorfor er vedlikehold av septikksystemet så viktig?

Når man er bevisst om hvor dyrt det er å erstatte et septikksystem, skjønner man også at et riktig vedlikehold er et viktig skritt for å holde septikksystemet i god orden. Jo mer forebyggende du pleier og vedlikeholder septikksystemet ditt, jo lengre vil septikksystemet vare. Når du vedlikeholder Slamavskillere , er målet å forhindre ansamling av faste stoffer, samt forurensning av grunnvannet.

Fremgangsmåte for vedlikehold av septikksystem

Trinn 1 – Ansvarlig pumping

Trinn 2 – Vannsprut med høyt trykk

Trinn 3 – Bruk av tilsetningsstoff mot bakterier

Trinn 4 – Installasjon av avløpsfilter

Husholdningsfunksjoner som påvirker ditt septikksystem

Boblebad

Søppeltømming

Vaskemaskin

Toalett og dusj

Written by Villmarksnett