Apper som hjelper deg å bli mer fokusert

De aller fleste av oss føler noen gang at vi skulle ville være mer fokuserte og konsentrerte, uansett om det gjelder en arbeidsoppgave, når vi er på jakt eller noe helt annet. I dag har vi nesten alltid en mengde ting rundt oss som prøver å få oppmerksomheten vår, og mobiltelefonen er bare en av dem. Likevel kan faktisk mobilen hjelpe deg med å bli mer fokusert i hverdagen.

Mange utvikler egne teknikker for avspenning, og enkle spill på mobilen kan være en måte å virkelig koble ut noen minutter. Mange tenker kanskje på Candy Crush og andre mobilspill, men det finnes mange alternativer: 

  • Storspiller lærer deg hvordan man spiller live casino.

  • På et utall andre sider og apper kan du spille bingo eller kabal, det å bare få legge bort hverdagen i noen minutter kan fjerne mange distraksjoner.

Spill som kan hjelpe deg å bli mer konsentrert og fokusert

Det finnes en rekke ulike apper som hevder at de kan hjelpe deg å bli mer konsentrert, og holde hjernen din i form. Hva som vil fungere for den enkelte vil selvfølgelig variere, men noen varianter er:

  • Spesifikke apper med øvelser som skal trene hjernen. Utvalget forandrer seg hele tiden, men noen eksempler i denne kategorien er Lumosity, Clevermind og Brain Fitness. I butikkene med apper finnes det dessuten egne kategorier for apper som trener hjernen.

  • Spill som Sudoku, sjakk kortspill å kryssord. Å løse Soduko, legge kabal eller spille sjakk kan være svært gode måter å øve opp konsentrasjonen på. Når du virkelig er fullt ut konsentrert på det ene spillet, kan du stenge ute hele verden rundt deg. Det finnes selvfølgelig et gigantisk utvalg av ulike apper med disse spillene, så her er det egentlig bare å søke og sjekke topplistene i butikkene med apper.

  • Apper som faktisk lærer deg nye ferdigheter. Det finnes det en rekke apper som helt enkelt kan hjelpe deg å lære helt nye ferdigheter, innenfor alt fra matematikk til språk. Å lære seg et helt nytt språk, med for eksempel Babbel eller Duolingo, kan ikke bare være nyttig på reiser – dessuten må du virkelig konsentrere deg og være fokusert på oppgaven.

Apper som hjelper deg med mindfulness og andre teknikker 

I tillegg til apper som kan hjelpe deg å bli mer fokusert med ulike apper, finnes det dessuten en rekke ulike apper som hjelper deg å legge bort hverdagen og slappe av med ulike teknikker – som mindfulness og meditasjon. På mange måter er det fellestrekk mellom disse teknikkene og det å være ute i naturen.

  • Mindfulness handler om å virkelig være til stede, og prøve å tømme hjernen for unødvendige tanker. Teknikkene handler for eksempel om å være fokusert på ulike deler av kroppen, og bare være tilstede for det her og nå.
  • Meditasjon er ingen ny teknikk, men det finnes en rekke apper som kan hjelpe deg med meditasjon. Apper som Headspace og Calm faller inn under denne kategorien, som dessuten overlapper med Mindfulness til en viss grad.

Et avsluttende tips kan være å dempe lyset på skjermen på telefonen, og spesielt før du skal legge deg kan det være greit å bruke for eksempel apper for mindfulness og meditasjon der du ikke trenger å se på skjermen i det hele tatt. Da lar du hjernen roe seg ned før du skal sove.

Written by Villmarksnett