Guide: Slik tar du med deg best mulig mat på tur

Er du glad i å være ute i naturen og å gå på tur i skog og mark? Da er det viktig at du får i deg all den næringen du trenger for å kunne opprettholde et godt energinivå og en god helse mens du koser deg i naturens flotte omgivelser. Her vil vi komme med noen tips for å pakke mat som er proppfull av god næring til turen.

Fokuser på energi som varer

Når du skal ut på tur er det viktig at energien din varer lenge. Den beste maten vil ha en høy næringsverdi slik at du ikke blir sliten så lett. Selv om det er enkelt å strekke seg etter sjokoladen som frister i øyeblikket, så er ikke dette det beste du kan gjøre for kroppen din. Dette gjør nemlig at blodsukkeret ditt skyter i været, før det kort tid etter krasjer rett i bakken igjen, og da vil du føle deg mer sliten og utmattet enn du gjorde tidligere.

I stedet for å velge sukkerholdig mat så vil det være en enorm fordel for deg å velge matvarer som inneholder både protein, karbohydrater og sunt fett. Disse matvarene vil absorberes saktere og gi deg en jevn tilførsel av energi.

Ta gjerne med deg noe ferskt

Dersom du skal på dagstur så kan du med fordel ta med deg ferske matvarer. Du kan for eksempel ta med deg frukt og grønnsaker – eller litt ost – for en rask snack mens du går i turløypene. Husk imidlertid å holde matvarene kalde slik at de ikke blir dårlige. Det finnes små kjølebager som kan brukes til dette formålet.

Få i deg mer enn nok væske

Når du skal ut på tur så er det også viktig at du tar med deg nok vann til hele dagen. Husk å drikke vann til og med når du ikke føler deg tørst, spesielt hvis du er ute på en varm dag. At kroppen holder seg godt hydrert er utrolig viktig for at du skal føle deg bra.

Dersom du har lyst så kan du også smaksette vannet ditt. Bodylab.no har for eksempel et stort utvalg av Clear Whey proteinpulver som ikke vil gi den samme melkeaktige konsistensen som vanlig whey (myse) vil gjøre. Med Clear Whey får du en klar drikk med fruktige smaker, og pulveret er perfekt til å blande i vann. Dette er også en veldig enkel måte å få i seg nok protein på.

Written by Villmarksnett