Slik finner du verdens beste utstyrstester

Utstyrstester, bare ordet gir meg ståpels.  Jeg er alltid på jakt etter gode  utstyrstester man kan stole på og lære av. Denne bloggposten handler i hovedsak om det amerikanske nettstedet OutdoorGearLab.com, etter min mening et av verdens beste nettsteder innenfor områdene utstyrstesting og utstyrsomtale.  Du tenker kanskje, hvordan kan et amerikansk nettsted gjennomføre relevante utstyrstester for norske villmarkinger og samtidig være et bedre alternativ enn norske nettsteder drevet av norske utstyrstestere i norsk villmark? Les videre, kanskje det renner inn noen ahaopplevelser.

Outdoorgearlab forside

På vei inn i sommeren 2017 er det en utstyrsportal jeg føler gjør tester og omtaler bedre enn de fleste andre, det amerikanske selskapet Outdoorgearlab.com. Ikke mange nettsteder byr på så mye oppdatert og inngående informasjon nytt utstyr og nye produkter for villmarkinger som Outdoorgearlab.com. Slik beskriver  grunnlegger og CEO, Chris McNamara,  nettstedet  med egne ord:

The OutdoorGearLab mission is simple: to create world’s best outdoor gear reviews. We believe the world’s best outdoor gear reviews are the ones that help you select theright products for your specific needs, budget, and interests. Our secret sauce is side-by-side comparative reviews.Chris McNamara

Den hemmelige ingrediensen i sausen er side ved side tester ( Amerikanerene kaller det Head-to-Head comparison) Når jeg snakker om utstyrstester i denne bloggposten så snakker jeg om en type tester som setter alle tilgjengelige produkter i en kategori opp mot hverandre, også kalt «Head-to-Head tester». ( Feks. Alle soveposer for vinterbruk testes opp mot hverandre, alle tre sesongers telt testes opp mot hverandre osv. )

Side ved side tester Outdoorgearlab.com

Norske nettsteder og magasiner gjennomfører side-ved side tester og har gjort det i mange år, men når samme konseptet blir brukt på internasjonalt nivå gir det en helt annen økonomi til bredere dekning av produktene. Dekning i form av en betydelig økt bruk av bilder, gjennomførte produktvideoer, flere testere, grundigere tester, og ikke minst, nøytrale tester, noe jeg kommer tilbake til.

Det kreves store økonomiske og menneskelige ressurser for å gjennomføre «Head-to-Head tester» i en internasjonal villmark av utstyr. Det er her de internasjonale aktørene legger de norske bak seg. De store har hele verden som nedslagsfelt, inntektspotensiale for disse nettstedene er mye større og de som lykkes har økonomi til å levere utstyrstester i verdensklasse. Etter mange år i markedet har Outdoorgearlab bygget seg opp til å bli  en av kongene på haugen i denne spennende nisjen.

Friluftsutstyr

chris mcnamara

Grunnlegger Chris McNamara forklarer hvordan testprosessen starter
Our review process starts with selection: we look at hundreds of products to determine the top contenders in each category. We then buy the top contenders for detailed hands-on testing. To provide a fair basis for scoring, we develop a set of objective lab tests for each category that will help us quantify important differences between competing products.
Editors Choise Awards – Our Best Buy – Our Top Pick Award

Ikke se deg blind på testvinnere. Selv om en testvinner scorer optimalt på flest områder er det langt i fra sikkert at dette er det rette produktet for deg. Jeg vektlegger rimelig sikkert andre egenskaper en det du gjør når vi står foran et teltvalg . Dette har Outdoorgearlab forstått. Derfor deler de ut tre forskjellige priser i hver test. Disse tre prisene sammen med inngående presentasjon av alle produktene gir deg markedets beste grunnlag for et godt utstyrsvalg som passer nettopp deg best.

You’ll find that our Editors’ Choice award goes to those products we believe are the very best overall, and you’ll learn why we selected them by reading our detailed reviews. Our Best Buy award goes to quality products that offer the most bang-for-the-buck. Our Top Pick award goes to those products that stand out for specific applications, and our review will explain the details of why and what for. Our reviews should provide the information you need to select the right gear for your budget and needs, enabling you to buy with confidence.

Editors choice awards

Du finner ikke bare tester på Outdoorgearlab. Litt bortgjemt nede på forsiden finner du en liste med ekspertartikler også. Her finner du kanskje nisjens beste informasjon om hvordan du velger riktig utstyr. Mye å lære om begreper og terminologier i den moderne utstyreverden.

Ekspertartikler

Outdoorgearlab har et uvanlig godt kvalifisert testteam

Eksperter med erfaringer fra livslange villmarksliv utgjør et meget kvalifisert testteam. Når vi snakker eksperter i denne sammenhengen snakker vi om mennesker som lever og ånder et aktivt villmarksliv. Du kan selv sjekke ut hver enkelt på denne siden:  http://www.outdoorgearlab.com/reviewers  Tilsammen har de en imponerende samling meritter, utmerkelser og utdannelser innen aktivt villmarksliv.  

Utstyrstestere

editors

Gratulerer du har nå funnet en av de frodigste kildene i utstyrsjungelen,

Nå er det bare å koble seg til strømmen av ny utstyrskunskap via Outdoorgearlabs sosiale mediekanaler. Kopier gjerne denne listen:

Hvor og hvordan får jeg kjøpt de testvinnende produktene på Outdoorgearlab uten å handle fra utlandet?

Følg med på Villmarksnett i tiden fremover. Her vil jeg fortløpende presentere testvinnende produkter fra Outdoorgearlab og lignende nettsteder  med linker til hvor du handler rimeligst i skandinaviske nettbutikker. Ikke bare viser jeg deg verdens beste produkter i kategorien friluftsliv, men også hvor du kan handle testvinnerene rimeligst på nett.

Vær blant de første til å motta ekspertinformasjon og testresultater fra de internasjonale utstyrsgigantene

Følg og LIK Villmarksnett på Facebook:

Villmarksnett Facebook

Store internasjonale utstyrsportaler som Outdoorgearlab, Gearjunkie, Gearcaster, Gearinstitute og Gearpatrol for å nevne noen, gjør det enkelt for oss å oppdage nye produkter etterhvert som de lanseres rundt om i verden.

Noen personlige tanker om utstyr helt til slutt

Dette er min første bloggpost om utstyr her på Villmarksnett, den første av forhåpentligvis mange. Føler derfor at det er på sin plass at jeg deler mine tanker om utstyr og hvorfor godt utstyr er viktig. Mine tanker om utstyr er kanskje  ikke slik du kanskje tror.

Jeg søker ikke det beste utstyret for å overleve, men for å leve. Godt utstyr for meg er selve grunnlaget for den ville opplevelsen jeg kanskje aldri ellers ville ha fått. Jeg handler ikke det beste utstyret for å være trendy, heller ikke fordi jeg tror det er nødvendig for å overleve ( Du skulle bare vist hva vi klarte oss med av utstyr  i 20 minus 30 år tilbake i tid. ) Nei, for meg handler alt om opplevelsen. Lettere og moderne utstyr gir meg muligheten til å gå lenger, være ute lenger. Jeg jakter øyeblikkene, de øyeblikkene som kommer sigende innpå når du har sittet rolig og lenge langt ute i villmarka. Det er der det riktige utstyret kommer inn i bildet. Når jeg sitter slik varm, mett og uthvilt har øyeblikkene en tendens til å krype enda lenger inn under huden. Satt man rolig langt ute i villmarka i 20 minus for 30 år siden var man som regel ikke varm, mett og uthvilt, nei da herjet neglespretten og sulten omkapp i en svett og sliten skrott. Det har sin sjarm det også, helt klart og det har vært en stor del av mitt villmarksliv, men her kommer min favorittbjørn inn i bildet, ikke slagbjørnen Rugg fra Fønhus verden men selveste Ole Brum, ja takk, begge deler :-)

Fra en av mine turer i Rago nasjonalpark. Uten godt utstyr hadde jeg gått glipp av mange ville øyeblikk

Fra en av mine turer i Rago nasjonalpark. Uten godt utstyr hadde jeg gått glipp av mange ville øyeblikk i disse øde områdene

På grunn av moderne og lett utstyr kunne jeg dra med meg telt, sovepose, kokeutstyr , cognac, mat og vann opp på Veslesmeden i Rondane. (2014 moh) Fant en liten snøflekk helt på toppen. Utstyret ga meg muligheten til å overnatte her oppe i skyene og la øyeblikkene selv velge hvordan de ville møte meg.

På grunn av moderne og lett utstyr kunne jeg dra med meg telt, sovepose, kokeutstyr,  mat og vann opp på Veslesmeden i Rondane. (2014 moh) Fant en liten snøflekk helt på toppen. Utstyret ga meg muligheten til å overnatte her oppe i skyene og la øyeblikkene selv velge hvordan de ville møte meg.

Written by Villmarksnett