Test av de beste ultralette telt og tarp for 2017

Nettstedet Outdoorgearlab har testet de beste ultralette telte og tarp for 2017. De startet med 45 modeller og endte opp med de tre beste fordelt på tre ulike kategorier. En omfattende og grundig gjennomført test spekket med bilder og informasjon fra det siste inne ultralette telt og tarp.

Først litt om mine egne erfaringer med telt og tarp.

Telt og tarp i kombinasjon. Slik jeg liker å bruke dem sammen på mine turer.  Bildet er tatt fra en langtur ved Rogen, den svenske siden av Femundsmarka.

Jeg har de siste årene virkelig fått øynene opp for kombinasjonen av telt og tarp. Alt handler om å komme nærmere naturen. Frustrasjonen graver seg inn i meg hver gang jeg drar igjen glidelåsen på vanlige telt og stenger meg selv ute fra villmarkas utsikter, lukter og lyder. Gleden var derfor stor da jeg for noen år siden anskaffet meg et nytt MSR Mutha Hubba telt med innertelt i netting og og Hillebergs UL20 tarp. I ettertid har jeg brukt denne kombinasjonen på alle turer. Med denne løsningen er det alltid frisk og god luft i teltet. Utsikten er optimal til alle kanter. Lukter og lyder slipper inn slik at jeg kan bli var naturens innbyggere når de nærmer seg leieren.

Med denne løsningen opplever du magiske solnedganger god og varm på rygg i teltet. Legg merke til hvor mørk nettingen oppleves utenfra Samme telt på bildet nedenfor. Her ser du hvor god utsikten er innenfra..

Nettingen har også den egenskapen at den lar deg se ut samtidig som det er vanskelig å se inn. Sitter du rolig kan dyr og fugler komme helt innpå. Drar du ned en av glidelåsene noen få centimeter har du også en åpning for telelinsa. Ytterteltet er med som backup tidlig vår og sen høst hvis vinden og kulda skulle bli for påtrengende.

Slik oppleves utsikten innenfra i kombinasjonen telt og tarp. Utsikt over Rogen på den svenske siden av Femundsmarka.

Når du bruker teltet på denne måten blir det automatisk en lettvektsløsning. Ofte bruker jeg bare tarpen. Innerteltet settes opp når mygg, knott, klegg og hjorteflue samarbeider om å psyke meg ut. Nok om mine erfaringer. Klikk deg inn på Outdoorgearlabs store test om ultralette telt og tarp for 2017. Les deg opp på nyheter og tekniske fakta. Få nye ideer til bruk av telt og tarp. Og ikke minst, finn de gode tilbudene på testvinnerne før du bestiller på nett. Her finner du testen av de beste teltene og tarpene for 2017

 

Written by Villmarksnett