Nyt naturen med økonomisk frihet – introduksjon til aksjehandel

Nyt naturen med økonomisk frihet - introduksjon til aksjehandel

Mange er nysgjerrige når det gjelder investering – men det er de færreste som tar skrittet fullt ut og investerer i aksjer. Årsaken er sannsynligvis at aksjehandel virker som en utilgjengelig verden for de fleste. Mange tror man skal være en ekspert for å kunne få noe ut av det. Det er heldigvis ingen grunn til å være skeptisk, for det er i hvert fall ikke mange penger å tjene ved å la pengene stå i banken. Hvis du holder deg oppdatert og følger litt ekstra med på markedet, så kan du nyte naturen med en økonomisk frihet i ryggen. Det behøver heller ikke å være snakk om de store investeringene. Med noen få kloke valg kan pensjonisttilværelsen fort bli mye morsommere og bekymringsløs. 

Hva er egentlig aksjeinvestering?

Kort sagt er investering en måte å få sparepengene til å yngle på over tid, slik at du kan få glede av et mye større beløp om 5–10–15–20 år, eller enda lenger i fremtiden. I utgangspunktet er det å investere i aksjer det samme som å kjøpe en liten prosentandel av et selskap. Derfor handler det om å velge et selskap du tror vil vokse og få suksess i fremtiden. 

Hvordan investere på nettet?

I dag kan man investere i banken og på spesialiserte nettbaserte investeringssider, og det er mange forskjellige plattformer som henvender seg til amatører eller profesjonelle – eller begge deler. Aksjebloggen kan være et fint sted å starte, og nettsiden gir en grundig og lettforståelig innføring i handel med aksjer og hvilken handelsplattform du bør velge. 

Hvilke aksjer skal man velge?

Når du kjøper aksjer i et selskap, bør du være godt informert om selskapets tidligere årsregnskap og hvilken kurs selskapet har satt for fremtiden. Det er i det hele tatt lurt å lese om så mye som mulig, slik at man vet noe om bransjen og den aktuelle bedriftens mulighet for vekst.

Det kan derfor også være lurt å alliere seg med investeringseksperter som kan sende deg nyhetsbrev med gode investeringstips  og også følge med på økonomiske nyheter og generell samfunnsutvikling.

Hvor mye koster det å investere?

Hvis du vil komme i gang med å investere, men ikke har lyst til å investere alle sparepengene din, så bør man starte med et lite og fornuftig beløp. Mange investeringseksperter anbefaler å starte med et beløp på mellom 5.000 og 15.000 kroner, men du kan også bli litt bedre kjent med markedet først og starte forsiktig med 500 kroner. Jo mindre man investerer, jo mindre tjener man selvfølgelig. Men det kan være greit å være varsom i starten. På den måten kan du kjøpe de første aksjene og forhåpentlig være vitne til god vekst, men samtidig ikke behøve å frykte en fullstendig katastrofe hvis du er uheldig med investeringene dine.

Written by Villmarksnett