La naturen komme inn med doble balkongdører

Med doble balkongdører får du ekstra lys og luft inn i hjemmet ditt sammenlignet med en vanlig balkongdør. Det er simpelthen en utrolig enkel måte å la naturen og lyset bli en del av hele huset eller leiligheten.

Doble balkongdører gir harmoni

Doble balkongdører er generelt en elegant løsning. Det kan være med på å gi mer luft og lys inn i huset eller leiligheten, og avhengig av hvor balkongen er plassert, så kan det gi en mer harmonisk fasade mot utearealet. Der et hus eller en leilighet med en vanlig dør noen ganger kan få eiendommen til å se «lukket» ut, åpner en dobbel balkongdør utseendet til huset. Det finnes utrolig mange forskjellige typer, og hos https://www.sparevinduer.no/doble-balkongdoerer/ finner du flere forskjellige modeller som ikke bare ser fantastiske ut, men som også er energivennlige.

Du kan også med fordel bruke en dobbel balkongdør i kombinasjon med ett eller flere fasadeelementer, og på denne måten ha en vakker panoramautsikt over hagen. På denne måten får du følelsen av å ha fått en helt ny plass i huset.

Doble balkongdører med mange alternativer

Mange bruker en dobbel balkongdør som utgang fra stuen, men dørene er også populære valg på franske balkonger, utestuer og vinterhager.

Årsaken til at doble balkongdører er så populære, skyldes fleksibiliteten. For det første kan begge dører åpnes, noe som gjør at det er enkelt å komme ut og inn. Du får også følelsen av å være nærmere hagen og naturen når det er mulig å åpne opp begge dørene og la både lys og luft strømme uhindret inn.

Doble balkongdører

En dør er ikke bare en dør. Det må jo passe til huset ditt, drømmene dine og ikke minst lommeboka. For det andre må den tilfredsstille dine behov. Doble balkong- og terrassedører fås både med og uten sprosser, og ofte kan du lett designe de selv ved å angi bredde og høyde. Det koster selvfølgelig litt ekstra, men oftest passer det perfekt med balkongdører i standardmål. Hvis du kjøper dører med 2-lags energivinduer, så får du flere fordeler. Som nevnt tidligere får du mer lys med balkongdører. I seg selv er lys fint – men faktisk bidrar sollys også til å varme opp hjemmet. Sparevinduer i dørene sørger for å slippe inn varmen fra sollyset, og samtidig isolerer glassvinduet så godt at de holder den tilførte varmen godt inne mens utsiden forblir kald. Du kan også velge å ha dører med trelagsvinduer. Triple vinduer er en klar fordel hvis huset ditt allerede er energioptimalisert, eller hvis døren din skal vende mot nord, der det er mangel på direkte sollys.

Velg materiale for ytterdøren

Når man skal velge balkongdører, så er de mest vanlige materialene PVC, tre og tre/alu. De har alle forskjellige kvaliteter og egenskaper. Det er selvfølgelig viktig at du finner dører i det materialet som passer med resten av huset og fasaden. Hvis du vil være sikker på at dørene holder så lenge som mulig, så er det ingen tvil om at PVC er det materialet som holder lengst og som krever minimalt med vedlikehold.

Written by Villmarksnett