Villmarksnett

Min personlige basecamp i den digitale villmarka.

Vidar Granberg tar en kvil utenfor et av Villmarksnetts mange "kontorer"

Undertegnede tar en velfortjent kvil utenfor et av Villmarksnetts mange “kontorer”

Det er jeg som trekker i de slitte trådene bak www.villmarksnett.no. En ranglefant på søken etter ville øyeblikk og urgamle følelser. Er like begeistret for gammel pultost som nye apper. Med en fot i svunnen villmark og den andre i morgendagens utstyrstester, deler jeg tanker og opplevelser etterhvert som de rekker opp hånda her på Villmarksnett.no. Er lidenskapelig opptatt av skogvern og bevaring av norsk villmark.

Gjennom mange år har jeg også fulgt internasjonalt villmarksliv. Land som USA , Alaska, England, Sverige, Finland og tildels Russland har mange fellestrekk med Norsk villmarksliv. Internett er en villmark i seg selv, det å finne ville gode nettsider fra andre land kan være små ekspedisjoner i seg selv, ekspedisjoner jeg ivrer etter å dele i form av artikler og videoer her på Villmarksnett.

Villmarksliv i gammel granskog. Det er her jeg føler meg hjemme.

Følgende oppskrift brukes når jeg koker sammen bloggen Villmarksnett.no

  • En håndfull selvopplevde villmarkopplevelser
  • En klype ville internasjonale inspirasjonskilder
  • Et knippe magiske øyeblikk fra lurvete skoger og rake fjell
  • En passende slump ville meninger og tanker
  • En neve utstyrstester og utstyrsomtaler
  • En fedd sjøltatte naturbilder
  • En skvett frittgående villmarksfilmer fanget rundt om på nettet.

*Alt røres sammen i tastaturet og smakes til med tilfeldige intervjuer av spennende villmarkinger, bloggere og alskens andre villfanter.

Slik er ofte mitt villmarksliv. Kombinasjonen mellom telt og tarp er genial. Her fra de svenske områdene av Femundsmarka ( ved Rogen ) Villmarksliv for meg handler ikke om å Overleve, det handler om å leve.

 

Født i 1967,  vokste jeg opp med legendariske villmarkinger som Helge IngstadMikkjel Fønhus og canadiske Bill Mason som forbilder. Legender jeg vil dere skal møte og ta i hånda gjennom artikler og filmer her på Villmarksnett. Vist hadde vi legender i gamledager men jammen har vi mange unge inspirerende villfanter ranglende rundt i restene av dagens Norske villmark også. Lik  en gammel indianerspeider følger jeg  ivrig i deres fotspor gjennom ville blogger og nettserier. Flere av disse unge bærer den samme gnisten og drivkraften som drev mine gamle helter. Gleder meg til å løfte flere av dem frem i lyset gjennom innlegg og intervjuer på Villmarksnett.no

Veslesmeden med telt

En dose tørre, kjedelige fakta..

Bloggen Villmarksnett.no eies og drives av foretaket:
SoftwareNerds ApS
Mail: [email protected]
Org. Nr. DK38508474

En dose historiske fakta

Jeg kjøpte domenet Villmarksnett.no 15.11.1999 rett fra Uniweb og har eid det siden. Kanskje noen av dere husker Villmarksnett fra årene 1999-2002? Det var da en av Norges mest besøkte portaler innenfor jakt, fiske og friluftsliv. Den gang var internettverden helt annerledes. Søkemotoren Altavista var kongen av søkemotorer og Google var bare for spesielt interesserte.

Takket være internettarkivet www.waybackmachine.com er det mulig å gå tilbake for å se hvordan villmarksnett så ut for mange, mange år siden, i det herrens år 2002 … ( Klikk på bildet for å se siden “Live” )

Villmarksnett 2002 forsiden

Villmarksnett 2002 forsiden

 

Jeg la ned Villmarksnett i 2002  etter å ha gått over i en annen jobb som webutvikler og konsulent i Daldata AS, men beholdt domenet, for jeg hadde en anelse av at jeg kom til å ta opp igjen den ville tråden for å lage nye vever i fremtiden. Nå er fremtiden her, jeg bretter på nytt opp ermene og ser frem i mot mange spennende år i min gode gamle digitale basecamp villmarksnett.no

Vidar Granberg

Undertegnede på jobb i et av Villmarksnetts mange “kontorer”

Meg ute på tiur